Predstavnici odlazeće Vlade i nove vlasti u ponedjeljak o budžetu

Dodajte komentar

Prvi sastanak predstavnika Ministarstva finansija i kandidata za ministre o Nacrtu budžeta za narednu godinu, kao i o svim pitanjima važnim za finansijsko-ekonomsko stanje države, planiran je u ponedjeljak, saznaju Vijesti u oba tima.

U timu mandatara za sastav Vlade, Zdravka Krivokapića, su kandidati za ministre finansija i socijalnog staranja, ekonomskog razvoja i kapitalnih investicija, Milojko Spajić, Jakov Milatović i Mladen Bojanić, a u razgovorima u ime Vlade u tehničkom mandatu učestvuje ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima.

Kako pišu Vijesti, predviđeno je učešće generalnih direktora direktorata Ministarstva finansija za državni budžet, trezor i za ekonomsku politiku i razvoj, Bojana Paunovića, Dragana Darmanovića i Ive Vuković, a da ostali pomoćnici ministra budu uključeni ako to teme budu zahtijevale.

Ministarstvo finansija je objavilo da je Nacrt budžeta za narednu godinu urađen u zakonskom roku do 30. oktobra, ali da ga nijesu poslali Vladi pa Skupštini, jer je mandatar najavio reorganizaciju izvršne vlasti.

Krivokapić je rekao da će do 20. decembra imati predlog budžeta, a tvrdi da od Ministarstva finansija nijesu mogli dobiti informacije o zapošljavanju i vezane za planiranje državne kase.

Resor Radunovića je to negirao i pozvao Krivokapića na sastanak, kao i da dostavi Nacrt uredbe o novoj organizaciji javnog sektora, da bi se na vrijeme informacioni sistem za planiranje i pripremu budžeta i povezivanje programske djelatnosti prilagodio novoj organizacionoj šemi.

Krivokapić je najavio da će vlada, o kojoj bi trebalo da se odlučuje 2. decembra, imati 12 umjesto dosadašnjih 18 ministarstava.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *