Još jedna banka u Srbiji promijenila vlasnike

Do promjene u vlasničkoj strukturi došlo je u skladu sa prethodno datim saglasnostima Narodne banke Srbije, potvrđeno je iz kabineta guvernera.

U pitanju je Opportunity banka a.d Novi Sad (Banka), čiji je dosadašnji jedini (100%) vlasnik bio Opportunity Transformation Investments Inc, sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, a koji je sada smanjio svoje učešće na 22 odsto.

Vlasnici Banke su postale dvije strane renomirane banke, specijalizovane za finansiranje kompanija, projekata i finansijskih institucija u interesu razvoja društveno odgovornog, ekološki održivog i inovativnog poslovanja, sa sjedištem u Njemačkoj (UMWELTBANK Nimberg, sa 30% učešća i GLS Gemeinschaftsbank Bohum, sa 19,99% učešća) i dva pravna lica – TRIODOS SICAV II, Luksemburg sa 14% učešća i LEGAL OWNER TRIODOS FUNDS B.V., Holandija sa 14% učešća.

Promjena vlasničke strukture bilo koje banke, koja podrazumijeva sticanje (direktno ili indirektno) vlasništva u banci koje omogućava 5% ili više glasačkih prava, dozvoljena je samo uz prethodnu saglasnost Narodne banke Srbije, koja je ovim licima data 30.10.2020. godine, podsećaju iz kabineta guvernera.

Check Also

Auto-putem od početka godine prošlo 760.200 vozila

Auto-putem Princeza Ksenija je od početka ove godine prošlo 760.200 vozila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.