Vakcina će moći da se kupi i na Amazonu?

Nakon godina tihe i dosljedne pripreme, od kupovine startup programa PillPack do podnošenja licenci i pokretanja novih vlastitih robnih marki, Amazon je napokon spreman da pokrene posao s internet apotekom – Amazon Pharmacy.

Kompanija je u utorak najavila da će početi da prodaje lijekove američkim kupcima.

Iznenađujućim potezom u utorak se otvorila internet apoteka koja je obilježila agresivni prelaz tehnološkog diva u apotekarsku industriju usred neuporedive zdravstvene krize. U početku kompanija planira da prodaje uobičajene proizvode poput krema, tableta i drugih lijekova. No, ključna ponuda tek dolazi: Amazon će takođe ponuditi i isporučiti lijekove na recept prihvatljivim kupcima, poput insulina koji ima temperaturne zahtjeve (mora ostati hladan), kao i Pfizerovu vakcinu protiv koronavirusa.

Korisnici internet platforme, koji nemaju regulisano zdravstveno osiguranje, generičke lijekove mogu kupiti s popustom do 80 posto, a brendirane lijekove platiće i do 40 posto manje, saopštila je kompanija.

I upravo tako, Amazon agresivno prelazi u drugu novu industriju, koja je, osim tehnologije, veliki pobjednik ove krize.

Check Also

Konstituisan OU metalurgije i metaloprerađivačke industrije

Novi saziv Odbora udruženja metalurgije i metaloprerađivačke industrije Privredne komore Crne Gore konstituisan je 22. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.