Exit razmatra seljenje u Crnu Goru

Dodajte komentar

Srbija bi mogla ostati bez novosadskog EXIT festivala, a Crna Gora je trenutno najbliža tome da postane novi dom festivala, saznaju “Vijesti”.

Jutarnji list piše da bi EXIT svoje iduće izdanje potencijalno mogao preseliti i u Umag, a festival je, dodaju, dobio izdašnu ponudu i iz jedne vrlo bogate arapske zemlje, koja ga navodno želi učiniti najvećim festivalom na svijetu.

Preseljenje u Crnu Goru je najbliža opcija jer organizatori procenjuju da će fanovi najlakše i najradije putovati na crnogorsko primorje, nezvanična su saznanja “Vijesti”.

“Poznata je činjenica da smo tokom godina dobijali puno ponuda da se EXIT preseli iz Novog Sada i Srbije u drugu državu, jer gotovo svaka država na svijetu bi jako željela da u svojoj turističkoj ponudi ima jedan od najvećih svjetskih festivala koji svake godine donosi desetine miliona eura lokalnom turizmu. U ovom trenutku jedino možemo da potvrdimo da razgovori postoje i da su sve opcije otvorene”, zvanično je saopšteno iz EXIT-a.

Razlog mogućeg preseljenja je činjenica da Srbija nije napravila plan kojim bi specijalnim paketima pomoći u vrijeme pandemije podržala najugroženije grane privrede, među kojima su muzička i festivalska industrija, koje su zbog mjera usvojenih zbog koronavirusa postale zabranjene djelatnosti bez ikakvih prihoda. Srbija nije uputila dodatnu pomoć, ali je i smanjila uobičajena godišnja davanja projektima iz kulture i turizma, uključujući i EXIT.

Foto: Exitfest.org

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *