Predlog budžeta do 20. decembra

Dodajte komentar

Mandatar za sastav vlade Zdravko Krivokapić kazao je da će predlog budžeta za narednu godinu biti pripremljen do 20. decembra. On je istakao da je u pitanju velika obaveza i da neće iznevjeriti građane.

-Znamo da nas čeka velika obaveza, ali nećemo iznevjeriti građane. Radićemo ako treba i 24 sata sa ekspertima kojećemo angažovati, najvjerovatnije iz inostranstva i taj budžet pripremiti ne1 gdje do 20. decembra i time dočekati sledeću godinu sa izvjesnim budžetom, rekao je Krivokapić agenciji Mina biznis. Ocijenio da bi sve drugo bila jedna neprilika u koju ne žele da ulaze.

-Nacrt predloga budžeta je trebalo da bude završen do danas. Nemamo uvid ni u jedan jedini podatak, a mi smo zahtijevali i tražili posredstvom zakona koji nam daje jedinu nadu da možemo dobiti neke podatke, kazao je Krivokapić.

On je naveo da, nažalost, nijesu mogli dobiti ni elementarne podatke o tome koliko je bilo zapošljavanja u periodu od 1. septembra do 20. oktobra.

-To se tretira kao interna tajna, dodao je Krivokapić.

Na pitanje ima li saznanja da je odlazeća Vlada pripremila predlog budžeta za narednu godinu, odgovorio je da misli da je to bila njihova zakonska obaveza, i to na osnovu onoga što su do sada imali po pojedinačnim resorima i vodeći računa o čitavoj administraciji ispod samih ministarstava.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *