Navar Incorporated gradi novu marinu

Dodajte komentar

Ministarstvo održivog razvoja je tivatskom preduzeću Navar Incorporated izdalo građevinsku dozvolu za gradnju marine u Tivtu. Ova tivatska kompanija je prije dva i po mjeseca dobila koncesiju za privredno korišćenje brodogradilišne luke Bonići – Tivat. Koncesiono područje između ostalog obuhvata i marinu.

Osnivač tivatske kompanije je hercegnovski Navar, a izvršni direktor je Antonio Zgradić. Osnivač hercegnovskog Navara je Branko Zgradić.

U rješenju Ministarstva održivog razvoja se navodi da se dozvola izdaje za građenje objekta nautičkog turizma / marine sa pratećim sadržajima servisa marine, faza 2 (operativni dio marine-podfaza 2.1 i servisni objekat-podfaza 2.2), na dijelu katastarske parcele broj 4731 KO Tivat i pripadajućem akvatorijumu, u sklopu urbanističke zone 2, u zahvatu Državne studije lokacije ,,Dio Sektora 22 i Sektora 23” opština Tivat.

Podfaza 2.1 faze 2 obuhvata operativni dio marine sa infrastrukturnim kanalom i infrastrukturnim ormarićima, bitvama i sidrenim konopima za plovila.

Podfaza 2.2. faze 2 obuhvata servisni objekat sa prijemno informacijskim prostorom kao servisni dio, prateći sadržaj, objekta nautičkog turizma/marine L3 u sklopu operativnog dijela marine. Servisni objekat će služiti za pružanje turističkih usluga nautičkim turistima: snadbijevanje vodom, rezervnim djelovima, opremom, davanje različitih informacija, obezbijeđen je i sanitarni čvor.

Servisni objekat se sastoji od prizemlja i ukupne je bruto građevinske površine od 268 kvadrata. Radovi na građenju objekta će biti izvedeni prema glavnom projektu i dopuni glavnog projekta, koje je uradio ovlašćeni inženjer koji rukovodi izradom tehničke dokumentacije Predrag Marković iz podgoričkog preduzeća Studio Synthesis STUDIO architecture&design.

Glavni projekat i dopunu glavnog projekta revidovao je revizor koji rukovodi revizijom tehničke dokumentacije Predrag Babić iz podgoričke firme CAU – Centar za arhitekturu i urbanizam.

Vlada je krajem avgusta donijela odluku o dodjeli koncesije i prihvatila ugovor o koncesiji za privredno korišćenje brodogradilišne luke Bonići – Tivat, sa preduzećem Navar Incorporated.

Koncesiono područje luke Bonići obuhvata prostor brodogradilišne luke sa izgrađenim objektima, pristaništima, dokovima, marinom i pomoćnom zgradom brodogradnje, ukupne povšine 10,68 hiljada metara kvadratnih i lučki akvatorijum ukupne površine 14,5 hiljada kvadrata.

Koncesija je dodjeljena na period od 30 godina. Investicionim programom predviđena su ulaganja od 13,9 miliona eura.

Godišnja fiksna naknada za korišćenje koncesionog područja utvrđena je za lučki akvatorijum jedan euro po kvadratu, a za lučko područje za koje su predviđena investiciona ulaganja naknada je prvih 20 godina jedan euro po kvadratu, a posljednjih deset godina 1,5 eura po metru kvadratnom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *