Institut Igalo poslao radnike na prinudni odmor

Dodajte komentar

Direktorica Instituta Gordana Rajović kazala je da je situacija u Institutu Dr Simo Milošević veoma loša, jer su pored gubitaka od dva mi liona na kraju trećeg kvartala došle na naplatu i tužbe radnika.

Visina potraživanja je oko tri mi liona, a ove godine isplaćeno je oko 200.000 eura.

Kako je pojasnila, odbor direktora, koji je prekjuče imao sastanak, bio je prinuđen da donese neke nepopularne, ali u ovoj situacije nužne odluke.

“Odluke su, da zatvorimo drugu fazu do 1. marta, da radnici idu na prinudni odmor sa 60 odsto osnovne p late, a svi ostali ugovori na određeno sa sezonskim radnicima, na žalost, budu raskinuti. Trenutno je u Institutu preko 640 radnika. Taj broj smo smanjili, shodno zatvaranju druge faze, a imali smo veliki broj radnika na određeno vrijeme. Sve bi to Institut izdržao, ali tajming, odnosno loša godina, korona… Od 11 mjeseci, koliko su otvorene prva i druga faza, mi smo ove godine radili jedva sedam mjeseci”, kazala je Rajovićeva.

Znali su, kako je kazala, da će biti u gubitku, ali gledali suda taj gubitak bude što manji.

“Dobili smo subvencije, ali kako smo većinski u vlasništvu države, imali smo ograničenje do 800.000.To su, da pojednostavim, dvije naše plate i za to smo vrlo zahvali. Ali poslovanje je bilo nikad teže”, pojasnila je Rajovićeva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *