Institut Igalo poslao radnike na prinudni odmor

Direktorica Instituta Gordana Rajović kazala je da je situacija u Institutu Dr Simo Milošević veoma loša, jer su pored gubitaka od dva mi liona na kraju trećeg kvartala došle na naplatu i tužbe radnika.

Visina potraživanja je oko tri mi liona, a ove godine isplaćeno je oko 200.000 eura.

Kako je pojasnila, odbor direktora, koji je prekjuče imao sastanak, bio je prinuđen da donese neke nepopularne, ali u ovoj situacije nužne odluke.

“Odluke su, da zatvorimo drugu fazu do 1. marta, da radnici idu na prinudni odmor sa 60 odsto osnovne p late, a svi ostali ugovori na određeno sa sezonskim radnicima, na žalost, budu raskinuti. Trenutno je u Institutu preko 640 radnika. Taj broj smo smanjili, shodno zatvaranju druge faze, a imali smo veliki broj radnika na određeno vrijeme. Sve bi to Institut izdržao, ali tajming, odnosno loša godina, korona… Od 11 mjeseci, koliko su otvorene prva i druga faza, mi smo ove godine radili jedva sedam mjeseci”, kazala je Rajovićeva.

Znali su, kako je kazala, da će biti u gubitku, ali gledali suda taj gubitak bude što manji.

“Dobili smo subvencije, ali kako smo većinski u vlasništvu države, imali smo ograničenje do 800.000.To su, da pojednostavim, dvije naše plate i za to smo vrlo zahvali. Ali poslovanje je bilo nikad teže”, pojasnila je Rajovićeva.

Check Also

Lista automobila koji su trošili najmanje goriva od 1975. do danas

Prema sajtu Statista, kada kupuju automobile potrošačima nije toliko bitan ni njihov izgled, pa čak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.