Ulcinj: Na Pristanu će se graditi hotel sa četiri zvjezdice

Dodajte komentar

Na Pristanu u Ulcinju planirana je gradnja hotela sa četiri zvjezdice, što se može vidjeti u rješenju državnog arhitekte koji je investitoru Mustafi S. Ljirimu dao saglasnost na idejno rješenje objekta.

Za izradu projekta budućeg hotela bio je zadužen ArchiStudio iz Ulcinja.

Budući hotel biće izgrađen na dijelu urbanističke parcele broj 16, na djelovima katastarskih parcela broj 3200/1, 3200/3, 3588/3 i 3588/4. Spratnost objekta biće PO+P+2, a bruto građevinska površina hotela sa tehnickim pristorijama iznosi 782.85 m2.

Lokacija se sa južne strane graniči se sa trgom, sa istočne strane sa up 17, a sa zapadne strane ima saobraćajnicu

Kako se može vidjeti u dokumentaciji, u hotelu je planirano ukupno osam hotelskih soba, tačnije šest soba i dva studio apartmana. Prilikom projektovanja sobe su orjentisane tako da je omogućena maksimalna
osunĉanost u toku dana.

– Šest soba planirano je na prvom spratu hotela, dok su dva studio apartmana porjektovana na drugom spratu objekta – navodi se u idejnom rješenju.

U osnovi podruma predviđena je diskoteka, ali i prostorije koji su potrebne za pravilnog funkcionisanja hotela – muški i ženski toaleti i tehničke prostorije. U osnovi podruma takođe su smještene i vertikalne komunikacije koje vode do stambenih etaža, kao i servisni lift koje se veže sa ekonomskim ulazom u prizemlju.

– U prizemlju objekta predviđen je glavni ulaz, sa zapadne strane hotela, sa stepeništem u sredini. Tu će takođe biti smješten i restoran sa kuhinjom, koji će sa ekonomskim ulazom biti povezan sa sjeverne strane objekta – objašnjeno je u dokumentaciji.

Objekat se završava kosim krovom sa nagibom 8% i sa svim potrebnim hidro i termoizolacijama. Glavnom ulazu u smješajni dio objekta se pristupa sa pješačke saobraćajnice pristupnom stazom.

– Pojektom je predviđeno i novo ozelenjavanje na slobodnim površinama, koje će svojom ulogom likovno unaprijediti lokaciju. Zelenilo je planirano kao zasad travnatih površina sa mjestimičnim sezonskim cvijećem i niskim uređenim zimzelenim rastinjem – dodaje se u planu.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *