Erste dobitnik nagrade “Najbolja privatna banka u centralnoj i istočnoj Evropi”

Dodajte komentar

Erste Group Bank AG (Erste Grupa) dobitnik je nagrade “Najbolja privatna banka u centralnoj i istočnoj Evropi” za 2020. godinu, u okviru godišnje dodjele nagrada koje su zajednički organizovale finansijske publikacije The Banker i PWM, navodi se u saopštenju ove banke.

Erste Privatno Bankarstvo je takođe dobilo nagradu “Najbolja privatna banka u Austriji 2020” od ova dva časopisa, koja su podružnice Fajnenšal tajmsa.

Erste privatno bankarstvo nudi širok spektar usluga upravljanjem imovinom, posluje u šest zemalja (Austrija, Češka, Slovačka, Rumunija, Mađarska i Hrvatska) i pozajmljuje, ulaže i štiti novac u ime 20.000 klijenata u centralnoj i istočnoj Evropi (CIE), kao i širom svijeta.

U svim zemljama CIE fokus Erste Private Banking-a u 2019. godini bio je na daljem rebalansiranju portfolija, a investicioni proizvodi ukupno generišu snažan međugodišnji rast od 10,3 odsto imovine pod upravljanjem.

“Proširili smo svoj portfolio novim investicionim proizvodima i strukturama razvijenim isključivo za privatno bankarstvo, sa posebnim fokusom na diskreciono upravljanje portfeljem i ESG rešenja”, objašnjava Mihael Trothan, šef maloprodaje i poslovnog razvoja CIE.

Ovo je takođe peta pobeda zaredom za Erste Privatno Bankarstvo u Austriji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *