Carine će graditi hotel u Đenovićima

Ministarstvo održivog razvoja je objavilo da je podgorička kompanija Carine dobila urbanističko-tehničke uslove za izgradnju hotela u Đenovićima, piše Pobjeda.

Vlasnik i izvršni direktor kompanije Čedomir Popović je Pobjedi saopštio da je, zbog aktuelne ekonomske krize izazvane kovidom-19, neizvjesno kada će biti realizovana ova investicija.

– Još uvijek ne planiramo da krećemo sa izgradnjom hotela, za sada je neizvjesno kada bi počeli gradnju tih hotelskih kapaciteta. Početak gradnje zavisi od toga kako će se dalje odvijati situacija u vezi sa krizom prouzrokovanom koronom – kazao je Popović.

Hotel će biti izgrađen na lokaciji koju čine katastarske parcele 624/18, 629, 630, 631 i 638/2, Katastarske opštine Đenovići u Herceg Novom, u zahvatu Prostorno- urbanističkog plana opštine Herceg Novi.

Navedeno je da se shodno zahtjevu vlasnika urbanističke parcele, a u skladu sa smjernicama plana višeg reda, na predmetnom prostoru ovim uslovima određuje namjena – turizam, sa mogućnošću izgradnje hotela kapaciteta najmanje 150 ležajeva visoke kategorije.

Check Also

Broj putnika na evropskim aerodromima udvostručen u 2022.

Putnički saobraćaj na evropskim aerodromima je konačno počeo da se oporavlja od krize izazvane kovidom-19, …

One comment

  1. OVAJ JE DOBIO VISE NOVCA OD IRF-A NEGO CIO SJEVER ZAJEDNO OD TOG ISTOG IRF

Leave a Reply

Your email address will not be published.