Institut računovođa traži generalnog sekretara

Dodajte komentar

Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) objavio je na svom sajtu oglas za izbor novog generalnog sekretara.

Ponude zainteresovanih kandidata mogu se ovoj instituciji dostavljati do 19. novembra, a generalni sekretar stupiće na dužnost 1. januara iduće godine. Predviđeno je da radni angažman traje četiri godine.

Sadašnjem generalnom sekretaru Igoru Pavićeviću ljetos je mandat skraćen “zbog neodrživog odnosa sa zaposlenima”, a prema riječima predsjednika Upravnog odbora ISRCG-a Vinka Nikića nijesu željeli da “preko noći” donose bilo kakvu ishitrenu odluku.

Uslovi za potencijalne kandidate na konkursu su da posjeduju profesionalno računovodstveno zvanje „sertifikovani računovođa“, ima radno iskustvo na poslovima računovodstveno-finansijske struke najmanje pet godina, napredno informatičko znanje i znanje engleskog jezika (minimum V stepen).

ISRCG je nezavisno i dobrovoljno profesionalno udruženje, čiji je cilj da preduzima mjere na promovisanju znanja, sposobnosti i vještina svojih članova u poslovima računovodstva i revizije i u skladu sa Međunarodnim računovodstvenim standardima (MRS).

ISRCG je već 13 godina nosilac javnih ovlašćenja, prema Uredbi Vlade, za poslove iz oblasti računovodstva i revizije, a punopravni je član IFAC-a (Svjetske organizacije računovođa) i Evropske federacije računovođa. Polovinom godine Institut je napustila bivša šefica računovodstva, a zaposleni su pred člaovima UO aktuelizovani i staru aferu vezanu za pronevjeru novca u toj instituciji u iznosu od 13.000 eura. Objašnjeno je da bivša blagajnica ISRCG treba da vrati taj novac kada proda plac.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *