Ugostitelji: U četvrtak otvaramo lokale

Dodajte komentar

Iako smo se kao ugostitelji dosljedno trudili da poštujemo sve predložene mjere, mi kao udruženje ne postojimo za NKT i od danas za nas njihove odluke ne važe a u četvrtak ćemo otvoriti lokale, saopšteno je večeras iz Udruženja ugostitelja Crne Gore.

“Tim prije što nadležni državni organi i institucije ignorišu ili ne sankcionišu one koji u vjerskim objektima, na otvorenim prostorima i čak u kovid bolnicama ugrožavaju zdravlje građana”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, danas su predsjednika Skupštine Aleksu Bečića upoznali sa kompleksnom situacijom u kojoj se ugostitelji nalaze uslijed pandemije.

“Saglasili smo se da nadležni državni organi prilikom donošenja mjera za suzbijanje širenja korona virusa treba da imaju u vidu i potrebu očuvanja privrede, a posebno najpogodđenijih sektora poput ugostiteljstva”, kazali su iz Udruženja ugostiteelja.

Oni su istakli da su donijeli odluku da na nivou čitave Crne Gore ignorišu takozvane semafore i da od četvrtka počinju normalno da rade u skladu sa ranijim preporukama za koje misle da su logičn.

“To znači da ćemo raditi do 22:00h za stolom će moći da budu maksimalno četri osobe i u bašti i unutra sa razmakom između stolova od dva metra. S obzirom da se radi o ozbiljnoj poslovnoj zajednici koja zapošljava oko 20 hiljada ljudi, smatramo da je ovo jedini način da sačuvamo kako našu privredu tako i egzistenciju naših porodica, poštujući principe solidarnisti i odgovornosti. Spremni smo da snosimo sve posljedice”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *