Vlada odobrila izgradnju luksuznog rizorta u Reževićima

Dodajte komentar

Vlada je kompanijama Savana Commercial Retail, Stratex i Branica Holiday Resort odobrila izgradnju luksuznog turističkog rizorta u Reževćima, koji bi, između ostalog, podrazumijevao gradnju hotela sa najmanje 150 ležajeva.

Vlada je, bez održane sjednice, dala pozitivno mišljenje na zahtjev investitora i izdala urbanističko-tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije za realizaciju tog projekta, piše Dan.

„Кompanije Savana Commercial Retail, Stratex i Branica Holiday Resort iskazale su interesovanje za započinjanje izgradnje turističkog kompleksa, odnosno rizorta koji bi, između ostalih sadržaja, podrazumijevao gradnju hotela sa najmanje 150 ležajeva, koji bi se gradio u prvoj fazi realizacije kompleksa. Ostali sadržaji podrazumijevali bi različite sadržaje mješovite namjene“, saopšteno je iz Vlade.

List piše da je prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), izvršni direktor firme Savana Commercial Retail biznismen Veselin Mijač, koji je ujedno i čelnik Fudbalskog kluba Budućnost.

Gradnja je planirana na nekoliko parcela u zahvatu Prostornog plana posebne namjene za obalno područje Crne Gore.

U projektnoj dokumentaciji piše da se predmetna lokacija nalazi dijelom u obalnom odmaku od nula do 100 metara, a dijelom u pojasu od 100 do hiljadu metara. U skladu sa tim definisana su prostorna pravila i namjene.

„Definisana namjena za pojas od 100 do hiljadu metara od obalne linije je turizam i u njemu se zabranjuje stanogradnja na područjima izvan naselja, prostor se rezerviše za turistički razvoj, a planiranje i uređenje prostora se temelji na očuvanju prirodne, kulturne, istorijske i tradicionalne vrijednosti, uz zaštitu
obalnih predjela i primjenu mjera zaštite na kopnu i u moru“, navodi se u dokumentima Vlade.

Mjesto gradnje se nalazi između postojećih naseljskih struktura Rijeke Reževića i Drobnića i spada u malo izgrađene turističke zone.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *