Pristajemo na sve, osim na zatvaranje

Dodajte komentar

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici počeo je protest ugostitelja, nezadovoljnih odlukom NKT-a da od sjutra budu zatvoreni kafići i restorani u Podgorici, Tivtu, Budvi i Kotoru. Ugostitelji su poručili da pristaju na sve mjere, ali ne i na to da jedino njihovi objekti budu zatvoreni.

Ranije je IJZ najavio je da će škole i ugostiteljski objekti u Podgorici, Budvi, Ulcinju i na Cetinju od ponoći, biti zatvoreni, a ta mjera trajaće najmanje 14 dana.

Ugostitelji su poručili i da će nakon sjednice NKT-a donijeti doluku o daljim potezima.

„Nakon njihove odluke sastaćemo se i vidjećemo šta ćemo. Očekujemo razumijevanje. Vjerujem da ćemo donijeti ispravnu odluku kako za privredu tako za zdravstvo”, poručeno je sa skupa.

Protest na Trgu nezavisnosti je počeo aplauzom za medicinske radnike. Ugostitelji poručuju da su oni saveznici u borbi sa kovidom, a ne oni koji doprinose širenju zaraze.

„Napravio bih razliku između ovog skupa i svih ostalih. Na ovom skupu svi držimo distancu bez kontakta smo i svi držimo maske”, poručio je Nikola Buzdovan predstavnik udruženja ugostitelja.

Nema zdravstva bez ekonomije

Smatraju da su ugostitelji sastavni dio i ekonomskog i zdravstvenog sistema i da je neprihvatljivo da budu izopšteni.

“Zatvaranje ugostiteljstva je Sizifov posao. Imali smo zatvorenu Budvu, i svi su išli u Tivat. Budva propala Tivat inficiran. Ovdje smo da poštujemo svaku racionalnu mjeru koja će imati efekat, jer nema zdravstva bez ekonomije“, poručio je Buzdovan.

Izvor i foto: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *