Javni poziv za “1000 plus” 16. novembra

Dodajte komentar

Kroz četvrtu fazu projekta 1000 plus, čija je realizacija u toku, očekujemo da će dodatnih 400 domaćinstava riješiti stambeno pitanje, saopštio je generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u MORT-u Marko Čanović. On je rekao da če javni poziv za građane biti objavljen 16. novembra, a predaja dokumentacije bankama tri dana kasnije.

Na pres konferenciji je saopštio da se za četvrtu fazu projekta prijavilo pet banaka, a da će kamatna stopa na period otplate od 20 godina biti 2,99 odsto.

U projektu će učestvovati NLB, Lovćen Banka, Erste, Crnogorska komercijalna i Podgorička banka.

Kad je riječ o kompanijama, prijavilo se njih 11, a biće ponuđeno 409 stambenih jedinica u izgradnji.

“Ono što bih posebno istakao, je ponuda izgrađenih stanova. Naime, javnim pozivom je data mogućnost da se kroz ovu fazu mogu kupiti svi izgrađeni stanovi koji su dostupni na tržištu (u vlasništvu i fizičkih i pravnih lica), bilo da se radi o starogradnji ili novogradnji, te smo ovim doprinijeli da je, uslovno rečeno, ponuda stanova u ovoj fazi ‘neograničena’. Ovo podrazumijeva, da građani sami mogu naći stan na tržištu i isti kupiti uz prethodnu prijavu”, rekao je Čanović.

Da bi izgrađeni stan bio predmet kupovine u Projektu „1000plus“, mora ispunjavati određene uslove, poput minimalnih uslova energetske efikasnosti za zgrade koje su izgrađene prije 2013. godine, da su svi papiri u vezi stana 1/1, odnosno da nema terete i ograničenja.

“Smatramo da ova novina doprinosi znatno većoj ponudi stanova, konkurentnosti, kao i to da će građani moći da riješe stambeno pitanje u onim opštinama u kojima nema stanova u izgradnji, odnosno u kojima do sada nismo imali ponudu kroz prethodne faze”, rekao je Čanović.

Od ponedeljka sa radom počinje i Call centar.

“Građani mogu pozvati broj 19915 svakog radnog dana od 8 do 16 časova i dobiti sve informacije u vezi projekta. Bilbordi se od danas postavljaju na 15 lokacija širom Crne Gore, ukupno u 10 opština. Od sledeće nedelje počinje kampanja „1000plus“, video spotovi i radio džinglovi će se emitovati na TV i radio stanicama sa nacionalnom i lokalnom frekvencijom”, rekao je on.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *