Kampanja Nikšićkog Piva osvojila nagradu na prestižnom regionalnom festivalu

Dodajte komentar

Kampanja “Amo popit po pivo”, koju je Pivara “Trebjesa” ove godine realizovala za svoj najpoznatiji brend, Nikšićko Pivo, krunisana je nagradom na jednom od najznačajnijih regionalnih festivala marketinških komunikacija i oglašavanja “Kaktus”.

Kampanja za Nikšićko koja je nastala kroz saradnju ovog brenda, agencije Luna TBWA i benda Who See dobila je nagradu za Integrisanu kampanju za strano tržište. Ovo je i jedina kampanja iz Crne Gore koja je dobila nagradu na ovogodišnjem izdanju „Kaktus“ festivala, na kojem su za nagrade i priznanja konkurisala čak 172 projekta iz regiona.

Posljednja kampanja Nikšićkog Piva, “Amo popit po pivo”, napravila je zaokret u našoj komunikaciji, povezujući dva velika crnogorska brenda. Nikšićko Pivo i Who See napravili su mnogo više od još jedne pivske reklame, jer su udruženim snagama promovisali crnogorske lokacije i lokalne specifičnosti. Ponosni smo na nagradu i na činjenicu da je ovo jedna od najbolje ocijenjenih pivskih reklamnih kampanja otkad se rade testiranja u Crnoj Gori”, kazala je Jelena Pavićević, senior marketing menadžerka u Pivari “Trebjesa”.

Ideja kampanje bila je da se komunikacija jednog od najstarijih crnogorskih brendova podmladi saradnjom sa popularnim bendom Who See. Ovaj hip hop dvojac je kroz prepoznatljivi bokeljski sleng donio dobar ritam i pamtljive rime, i ujedno jedan nov i svjež pogled na Nikšićko Pivo.

Pjesma „Amo popit po pivo“ postala je pravi ljetnji hit, dok je cijela komunikacija još jednom pokazala da je Nikšićko Pivo, sa tradicijom dugom više od vijeka, kroz vrijeme samo bolji i iskusniji brend i pivo koje je uvijek u trendu!

Sa nagradom Kaktus u rukama, koja dolazi u godini veoma izazovnoj za sve, a posebno pivsku industriju, zaista imamo veliki razlog da nazdravimo. Možda smo trenutno odvojeni, ali nazdravimo za buduća druženja”, poručuje Pavićević.

O dobitnicima ovogodišnjih Kaktus nagrada odlučivao je stručni žiri koji su činili priznati i ugledni profesionalci iz kreativnih, PR, digitalnih agencija i produkcijskih kuća iz regiona.

Festival Kaktus organizuje Marketing Mreža, a ove godine održan je 6. put.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *