Reuters: Dojče banka prekida sve veze sa Trampom nakon izbora

Dodajte komentar

Njemački zajmodavac Dojče banka (Deutsche Bank) planira da prekine svaku saradnju sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom nakon izbora, izjavila su u utorak Rojtersu tri visoka zvaničnika banke, prenosi Biznis insajder.

Dojče banka planira da proda Trampov dug ili zatraži otplatu oko 340 miliona dolara nepodmirenih zajmova Trampovoj organizaciji, navodi se u izvještaju.

Trampove veze sa Dojče bankom odavno su pod nadzorom. Tokom godina banka je postala najveći zajmodavac Trampovoj organizaciji, pod čijim vlasništvom su Tramp hoteli, golf odmarališta i druga preduzeća.

Ali, banka je sada navodno spremna da odbaci posljednju vezu sa predsjednikom: tri zajma, ukupne vrijednosti oko 340 miliona dolara, koje je predsjednik lično garantovao i uzeo protiv vrijednosti njegove imovine.

Zajmovi će početi da dospijevaju na naplatu za dvije godine.

Trojica zvaničnika rekli su Rojtersu da rukovodioci banaka nisu zabrinuti zbog sposobnosti predsjednika da otplaćuje zajmove, djelimično i zbog vremena preostalog do njihovog dospijeća, prenosi Novaekonomija.rs.

S obzirom na to da Tramp lično garantuje za kredite, ako više ne bude na funkciji i ne bude mogao da ih otplaćuje ili refinansira, Dojče banka bi mogla da zaplijeni njegovu imovinu, pisao je Rojters.

Dojče banka je odbila da komentariše Rojtersov izvještaj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *