Wall Street porastao uoči izbora, drugi uzastopni rast indeksa u Aziji

Dodajte komentar

Na Wall Streetu su u ponedjeljak berzanski indeksi porasli, nakon oštrog pada prošle nedjelje, što se zahvaljuje pozicioniraju ulagača uoči predsjedničkih izbora u SAD-u.

Dow Jones ojačao je 423 boda ili 1,60 posto, na 26.925 bodova, dok je S&P 500 porastao 1,23 posto, na 3.310 bodova, a Nasdaq indeks 0,42 posto, na 10.957 bodova.

Nakon što su prošle nedjelje potonuli više od 5,5 posto, što je bio njihov najveći nedjeljni gubitak od marta, berzanski su indeksi na početku ove nedjelje nadoknadili dio gubitaka.

Na azijskim su berzama u utorak cijene dionica porasle drugi dan zaredom jer su ulagače ohrabrili dobri ekonomski pokazatelji, dok je kurs dolara stabilan zbog neizvjesnosti uoči predsjedničkih izbora u SAD-u.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7,00 sati u plusu 0,1 posto, ojačavši drugi dan zaredom.

Pritom su cijene dionica u Šangaju, Singapuru, Australiji, Južnoj Koreji i Hong Kongu porasle između 1 i 2,3 posto. Na Tokijskoj se berzi zbog praznika danas ne radi.

Rast tih indeksa drugi dan zaredom zahvaljuje se dobrim ekonomskim pokazateljima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *