Atlas grupa tužila kompaniju Rekreaturs

Dodajte komentar

Atlas grupa Duška Kneževića tužila je kompaniju Rekreaturs tražeći 44 hiljade eura koje je, kako tvrde, platila na račun dijela kredita koji ova kompanija nije vratila Atlas banci. Taj novac traži na osnovu ugovora o namjenskom depozitu koji je 2013. godine potpisala sa bankom, da bi bila jemac za kredit od 142 hiljade eura koji je Rekreaturs podigla dvije godine prije. Kako kredit nije u potpunosti izmiren, banka se naplatila iz depozita Atlas grupe.

Nakon što je Rekreaturs odgovorio na tužbu Atlas grupe, sud više nije mogao da im dostavi nijedan poziv ni dokument, jer ga na adresi naznačenoj u odgovoru na tužbu više nema. Zbog toga je sud donio rješenje da će svi pozivi i podnesci Rekreatursu biti dostavljani preko oglasne table suda, imajući u vidu da se niko od zastupnika nije pojavio na pripremnom ročištu kod sutkinje Danijele Vukčević.

Kako su u odgovoru osporili osnov i visinu tužbenog zahtjeva, a i prigovorili da je ovo potraživanje zastarjelo, sutkinja je odredila finansijsko vještačenje kako bi bilo utvrđeno da li je i koliko Atlas banka naplatila od Atlas grupe po ovom osnovu.

Do otvaranja stečaja Atlas banka bila je većinski vlasnik Rekreatursa, koja je u javnosti postala poznata sredinom prošle godine kada je od opštine Ulcinj, poslije tri decenije spora, naplatila 6,3 miliona eura zbog rušenja kampa tadašnjeg prištinskog Rekreatursa 1983. godine na Velikoj plaži.

Tada je bivši potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu naveo da je ova kompanija osnovana u Crnoj Gori u spornoj proceduri, jer je to učinilo nekoliko radnika kosovskog Rekreatursa koji su nakon 1999. godine došli u našu zemlju i donijeli odluku o promjeni sjedišta preduzeća.

Genci je, navodeći da je cijeli slučaj sumnjiv, ocijenio da je to smišljeno s namjerom jer je tu firmu Atlas grupa 2002. godine kupila za 60 hiljada eura, čime je postala vlasnik zemljišta na Kamenovu, koje, kako je naveo, sada vrijedi 14 miliona eura. On je tada pozvao tužilaštvo da ispita slučaj i utvrdi kako je Rekreaturs iz Prištine registrovan u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *