Wizz Air razvija nove inicijative za smanjenje ekološkog otiska

Dodajte komentar

Wizz Air, najzelenija avio-kompanija* u Evropi sa najvećom stopom rasta, danas najavljuje deset novih inicijativa za uštedu goriva u okviru svoje konstantne posvećenosti smanjenju karbonskih emisija za dodatnih 33 odsto do 2030, saopšteno je iz kompanije.

Pored 25 inicijativa ove avio-kompanije za uštedu goriva sprovedenih prethodnih godina, Wizz Air se fokusira na nova rješenja, kao što su razvoj modela za procjenu nulte težine goriva, eliminisanje viška goriva zahvaljujući optimizaciji sistema planiranja letova i uvođenje preciznijih faktora učinka radi veće tačnosti predviđanja potrošnje goriva.

Po nedavnoj analizi podataka o letovima koju je uradio Airbus, Wizz Air je lider u sektoru po redukovanoj konfiguraciji stajnog trapa za sletanje u poređenju sa drugim avio-kompanijama.

Pored brojnih inicijativa za uštedu goriva Wizz Air je takođe posvećen razvoju flote sa najsavremenijim avionima tipa Airbus neo koji nude neprevaziđenu efikasnost goriva i odličnu aerodinamiku i opremljeni su šarklet uređajima za dodatno smanjenje trenja na krilima.

„Ponosni smo što imamo najmanju emisiju ugljen-dioksida po putnika na svaki pređeni kilometar među evropskim avio-kompanijama i posvećeni smo daljem smanjivanju svog ekološkog otiska. Svako uzletanje i sletanje je prilika da se uštedi gorivo, svaka faza leta se analizira radi dodatne optimizacije i uticaj koji to ima na karbonske emisije je značajan. Zajedno sa našom modernom flotom i maksimalnim faktorom putničkog tereta, vodimo računa da WIZZ, najzelenija avio-kompanija u Evropi, bude najbolji izbor za putnike”, izjavio je
Heiko Holm, direktor operacija Wizz Aira.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *