Rusija među 10 najboljih zemalja u vođenju globalne revolucije digitalnog bankarstva

Dodajte komentar

Novo istraživanje kompanije Deloitte pokazalo je da su ruske banke među svjetskim liderima u pogledu digitalizacije svojih usluga, premašujući globalni prosjek u pet od šest ključnih pokazatelja.

Takozvana studija globalnog benčmarkinga o zrelosti digitalnog bankarstva pružila je sveobuhvatnu procjenu „tajnog kupca“ u 318 banaka u 39 zemalja.

Prema izvještaju, Rusija je među prvih deset zemalja koje prednjače u globalnom digitalnom bankarstvu, zajedno sa Japanom, Singapurom, Norveškom, Španijom, Belgijom, Turskom, Poljskom, Saudijskom Arabijom i Katarom.

Istraživanje je pokazalo da je u pogledu dostupnosti informacija klijentu prosječna vrijednost indeksa u svijetu 45 odsto, dok je u Rusiji 51 odsto.

Kada je riječ o otvaranju računa i svakodnevnoj interakciji sa klijentom, Rusija nadmašuje sedam procentnih poena. Što se tiče korištenja usluga banaka i zatvaranja računa od strane klijenta, ruske banke su takođe ispred svojih globalnih kolega. Jedini aspekt korisničke usluge koji još uvijek zaostaje kod ruskih banaka su takozvani „prvi koraci klijenta“, navodi se u izvještaju.

„Ruske banke su poboljšale svoje performanse u procedurama za otvaranje računa, prilagođavanje novih klijenata, upravljanje plaćanjem, vršenje transfera, korištenje bankovnih kartica, kao i na polju unakrsne prodaje“, rekla je Ekaterina Trofimova, partner u Deloitteovom Odjeljenju za upravljanje rizicima i šef ocjenjivanja savjetodavne prakse i prakse korporativnog upravljanja u Rusiji i ZND. Dodala je da su mobilne aplikacije popularnije među klijentima ruskih maloprodajnih banaka od internet bankarstva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *