Hakeri (ponovo) ukrali kriptovalute u vrijednosti 24 miliona dolara

Hakeri su uspjeli da ukradu kriptovalute u vrijednosti od oko 24 miliona dolara sa decentralizovanog finansijskog servisa „Harvest Finance“. U pitanju je web portal koji omogućava korisnicima da investiraju kriptovalute i da dobiju profit od mešetarenja zasnovanog na promjenama njihove vrijednosti, prenosi Pcpress.rs.

Hakerski napad se dogodio juče i gotovo istog trenutka je potvrđen od strane Harvest Finance administratora. Prema tim navodima, haker je investirao veliku količinu kriptovaluta, a zatim je iskoristio exploit kako bi usmjerio sredstva sa platforme u svoje digitalne novčanike. Dva minuta nakon napada, haker je vratio na platformu 2.5 miliona dolara iz razloga koji do ovog trenutka nisu poznati.

Administratori Harvest Finance-a tvrde da je haker ostavio veliku količinu informacija koje će im pomoći da ga identifikuju, a sumnjaju da se radi o „dobro poznatoj osobi u crypto zajednici“.

Kompanija je odlučila da ponudi nagradu od 400.000 dolara svakom ko pronađe način kako da se vrate ukradena sredstva, a nakon što prođe 36 sati od inicijalne ponude, nagrada će biti smanjena na 100.000 dolara.

Check Also

Rubini: Status američkog dolara kao glavne svjetske rezervne valute je ugrožen

“Status američkog dolara kao glavne svjetske rezervne valute je ugrožen”, napisao je u nedelju u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.