Hakeri (ponovo) ukrali kriptovalute u vrijednosti 24 miliona dolara

Dodajte komentar

Hakeri su uspjeli da ukradu kriptovalute u vrijednosti od oko 24 miliona dolara sa decentralizovanog finansijskog servisa „Harvest Finance“. U pitanju je web portal koji omogućava korisnicima da investiraju kriptovalute i da dobiju profit od mešetarenja zasnovanog na promjenama njihove vrijednosti, prenosi Pcpress.rs.

Hakerski napad se dogodio juče i gotovo istog trenutka je potvrđen od strane Harvest Finance administratora. Prema tim navodima, haker je investirao veliku količinu kriptovaluta, a zatim je iskoristio exploit kako bi usmjerio sredstva sa platforme u svoje digitalne novčanike. Dva minuta nakon napada, haker je vratio na platformu 2.5 miliona dolara iz razloga koji do ovog trenutka nisu poznati.

Administratori Harvest Finance-a tvrde da je haker ostavio veliku količinu informacija koje će im pomoći da ga identifikuju, a sumnjaju da se radi o „dobro poznatoj osobi u crypto zajednici“.

Kompanija je odlučila da ponudi nagradu od 400.000 dolara svakom ko pronađe način kako da se vrate ukradena sredstva, a nakon što prođe 36 sati od inicijalne ponude, nagrada će biti smanjena na 100.000 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *