Saveljić: Maraš ne može odlučiti ko će biti novi izvršni direktor “Plantaža”

Dodajte komentar
Saveljić

Članica Glavnog odbora URA Valerija Saveljić saopštila je daizvršna direktorica “13. jul – Plantaža” Verica Maraš ne može da odlučuje ko će biti novi izvršni direktora te kompanije, već da će o tome odlučivati nova parlamentarna većina,budući premijer i nova vlada.

Maraš se obratila Odboru direktora kompanije sa zahtjevom da je razriješi dužnosti i predložila da je zamijeni Miroslav Vuković, direktor Sektora pravnih i opštih poslova u kompaniji.

– Najinteresantnije je da Verica Maraš ne navodi sva nepočinstva, već smatra da je njena smjena izvjesna zbog promjene na političkoj sceni Crne Gore, te da je to jedini razlog njenog povlačenja sa pozicije izvršnog direktora. Pri tome ima još i hrabrosti da ona predloži novog vršioca dužnosti, svog bliskog saradnika i dosadašnjeg direktora opšte-pravnih poslova Miroslava Vukovića, koji je došao u “Plantaže” 2018. godine kao prijatelj Veselina Đurišića direktora prodaje i marketinga, a pri tom su svo troje pod istragom zbog krivične prijave podnijete od strane ASK-a”, napominje Saveljić koja je bila finansijska direktorka kompanije “13. jul – Plantaža – kazala je Saveljić.

Dodala je da niko iz menadžerskog tima Maraš, “ni po kojoj logici ne može biti novi izvršni direktor “Plantaža”.

– Jer su kolektivno odgovorni za duplo negativno mišljenje po Revizorskom izvještaju o poslovanju “Plantaža“ za 2018. godinu od strane DRI-a.Revizijom pravilnosti godišnjih finansijskih izvještaja “13. jul Plantaža ad Podgorica” za 2018. godinu, utvrđeno je da Društvo nije u potpunosti uskladilo poslovne aktivnosti sa zakonskim i drugim propisima. Za negativno mišljenje na reviziju pravilnosti direktno je odgovoran opšte-pravni sektor na čelu sa direktorom Miroslavom Vukovićem – ukazala je Saveljić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *