Rekordan bonus za radnike JYSK-a u Hrvatskoj

Da je finansijska godina 2019./20. za JYSK bila uspješna svakako mogu posvjedočiti njegovi zaposleni u trgovinama širom Hrvatske kojima je na nivou godine u prosjeku isplaćen bonus veći za gotovo 10% u odnosu na godinu ranije.

To je ujedno i najveći isplaćen iznos bonusa u maloprodaji od kada JYSK posluje u Hrvatskoj, na što je posebno ponosna Country menadžerka, Vesna Kukić Lončarić.

„Naravno da sam ponosna. Naši radnici imaju mogućnost da ostvare u skladu sa visinom postignutog prometa te sam bonus nema limita. Dakle, ovako velik bonus je isplaćen zato što je prošla finansijska godina bila sjajna godina za nas“, izjavila je.

Sistem bonusa u JYSK-u funkcioniše na način da zaposleni u svakoj pojedinoj trgovini imaju mogućnost da ostvare u skladus a rastom prometa pojedine prodavnice u odnosu na prethodnu godinu, što znači da postoje i razlike u isplaćenom bonusu između samih trgovina, prenosi Seebiz.eu.

“Za JYSK je važno da imamo jednostavan sistem bonusa s kojim su svi upoznati te da je lako razumljiv. Vjerujemo da su zaposleni motivisani kada su nagrađeni za postignut uspjeh, a posebno jer gornja granica za visinu bonusa ne postoji. Ujedno, sigurna sam da je to još jedan od razloga naše izvrsne usluge kupcima koju pružamo u trgovinama. Na kraju, svi su svjesni da se svaki dodatno uložen trud isplati“, dodala je Kukić Lončarić.

Najviši bonusi isplaćeni djelatnicima trgovina u Westgate Shopping City centru, Varaždinu i Čakovcu

Posebno je zanimljiva činjenica kako je finansijska godina 2019./20. specifična i po tome što su sve JYSKove trgovine ovog proljeća bile potpuno zatvorene na 40 dana te da se uprkos nezahvalnoj situaciji uspio da ostvari vrhunski rezultat.

Bonus na promet isplaćuje se na temelju zajedničkog rada bez obzira na radno mjesto, jer cijela robna kuća funkcioniše kao tim i bonus se dijeli na sve zaposlene u jednakom osnosu. S obzirom na to da se nagrađuje ostvaren rezultat, ove godine najbolja trgovina je imala priliku dobiti za svakog od radnikabonus preko 32.000 kuna.

Bonus sistem je posložen tako da nagrađuje vrhunski rezultat i vrhunske radnike, što se u JYSKovom slučaju pokazalo izvrsnom kombinacijom.

Check Also

ePoslovanje: Šta je to eRačun i zašto nam je potreban

Privredna komora i Asocijacija menadžera Crne Gore organizovale su panel na temu „ePoslovanje: Šta je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *