EU izdvaja 40 miliona za rekonstrukciju pruge Bar-Bijelo Polje

Evropska unija finansiraće rekonstrukciju pruge Bar Bijelo Polje vrijednu 40,2 miliona eura, a dilema je da li će novac za to biti obezbijeđen iz evropskog budžeta za ovu ili narednu godinu.

“Iako je projekat ocijenjen pozitivno, zbog velikog broja prijava iz regiona i ograničenog budžeta, konačna odluka o tome da li će sredstva biti izdvojena iz budžeta EU za 2020. ili 2021. biće donijeta do kraja tekuće godine” navodi se u kvartalnom izvještaju usvojenom na prošloj sjednici Vlade.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 40,2 miliona eura, od kojih bi trebalo da EU obezbijedi grant vrijednosti 20,1 miliona eura, dok će ostatak biti finansiran kreditom Evropske investicione banke (EIB).

Podsjetimo, kroz peti poziv za investicione grantove za kofinansiranje projekata odobrena je projektna aplikacija za projekat Rekonstukcija i modernizacija željezničke pruge Vrbnica Bar, državna granica sa Srbijom.

Sagovornici Dnevnih novina bliski Delegaciji EU u Podgorici tvrde da nema nikakve dileme da će EU
izdvojiti sredstva za ovaj projekat.

“Aplikacija je ocijenjena pozitivno, EU će finansirati rekonstrukciju pruge, a vidjećemo kada će novac biti operativan”, dodaje izvor DN.

Stav komesara

Na tom fonu je bio i evrop ski komesar Oliver Varhelji koji se prošle sedmice, u okviru velikog Investicionog plana za Zapadni Balkan, založio za velike investicije u putnu infrastrukturu Balkana.

“Evropskoj uniji je potrebno da Zapadni Balkan bude bolje povezan, bilo putem ili željeznicom, jer su Beograd, Podgorica, Priština, Sarajevo, Skoplje i Tirana u srcu Evrope, napisao je u autorskom tekstu Varhelji, istakavši da je Evropska komisija zato donijela opsežan privredni i investicioni plan za taj region. Varhelji se založio za hitne investicije u sektor saobraćaja jer, kako je rekao, “putovanje traje dvostruko duže nego u ostalim zemljama EU”

Investicioni plan za Zapadni Balkan vrijedan je devet milijardi eura, uglavnom bespovratne pomoći, a koliko će Crna Gora dobiti zavisiće od kvaliteta projekata.

Auto-put, elektrane, pruga

Podsjetimo, iz kancelarije glavnog pregovarača je nedavno saopšteno da se još ne zna koliko će Crna Gora povući sredstava od predviđenih devet milijardi za Zapadni Balkan. Osnov za kandidovanje je da se ti projekti nađu na jedinstvenoj listi.

U tom dokumentu našli su se projekti poput nastavka auto-puta, prije svega dionice Mateševo -Andrijevica, za koju je naručena studija, zatim jadransko-jonski gasovod, hidroelektrane na Morači i Komarnici, zaobilaznice u nekoliko gradova, razvoj oba aerodroma, rekonstrukcija željeznice, vodosnabdijevanje u mnogim gradovima, izgradnja tri gimnazije, nekoliko osnovnih škola, zgrada za mnoge državne institucije…

Ipa projekti

Vlada je u kvartalnom izvještaju konstatovala da je usljed proglašenja epidemije virusa COVID-19, tokom II kvartala 2020. došlo do usporavanja sprovođenja projekata u okviru programa IPA 2014. i IPA 2015, kao i priprema za ugovaranje projekata obuhvaćenih programima IPA 2016, IPA 2017. i IPA 2018.

Izor: Dnevne novine

Check Also

Fejsbukova kriptovaluta ima novo ime: Diem umjesto Libra

Diem umjesto Libra: kriptovaluta, koju uglavnom podržava Facebook ima novo ime kako bi naglasila svoju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *