NLB će zadržati brend Кomercijalne banke

Dodajte komentar

Blaž Brodnjak, predsjednik Upravnog odbora Nove Ljubljanske banke (NLB), koja je kupila 83,23 odsto vlasništva u Кomercijalnoj banci, izjavio je da će NLB zadržati brend Кomercijalne banke.

“Zadržaćemo brend Кomercijalne banke, jer smo impresionirani brendom kako je prihvaćen, tako da će to biti NLB Кomercijalna banka”, rekao je Brodnjak.

Na pitanje šta ukupno oko 3.000 zaposlenih u Komercijalnoj banci nakon kupovine treba da očekuje, rekao je da “stvari nisu jednostavne”.

“Digitalizacija na nov način definiše čitavu finansijsku industriju, standardne transakcijske usluge se sele na mobilne aplikacije, uz podršku video kanala 24 časova dnevno, dok ćemo u poslovnicama sa klijentima razgovarati o kompleksnijim uslugama sa dugoročnim posledicama, kao što su stambena rješenja, upravljanje aktivom, dugoročna štednja itd. To znači, da će manji broj ljudi raditi u klasičnim poslovnicama na rutinskim transakcijama, te da će ih samim tim biti manje, ali to otvara potrebu i mogućnosti za rad u kontakt centrima, u razvoju platformi i kanala, modela za bolje poznavanje klijenata koje nam omogućava , da za njih budemo tu u pravo vreme, na pravom mjestu, sa pravim rešenjem”, izjavio je za “Blic Biznis”, prvi čovjek Nove ljubljanske banke (NLB), samo dan nakon potpisivanja ugovora o kupovini Komercijalne banke.

Kako su ranije prenijeli mediji, prodaja Komercijalne banke slovenačkoj NLB banci u završnoj je fazi, a zatvaranje transakcije se očekuje do kraja godine. Proces se, kako su kazali iz Ministarstva fiannsija Srbije, odvija u skladu sa kupoprodajnim ugovorom i pozitivnim zakonskim propisima koji regulišu ovu materiju.

Izvor: Blic.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *