Podgorički ugostitelji: Pronaći rješenje da se izbjegne potpuni kolaps

Dodajte komentar

Nevladina organizacija Udruženje ugostitelja Podgorice uputila je zahtjev gradonačelniku glavnog grada i članu Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Ivanu Vukoviću za hitno održavanje sastanka, a povodom posljednjih dešavanja koja se odnose na poštovanje mjera NKT-a koje su na snazi, kao i alarmantnog stanja u turističkoj privredi i ugostiteljskoj djelatnosti.

“Poštovani gradonačelniče Vukoviću, sa sastanka koji smo imali sa predstavnicima NKT-a, a kojemu ste i Vi prisustvovali, mi iz NVO Udruženje ugostitelja Podgorice, otišli smo sa snažnim utiskom da potpuno razumijete naše zahtjeve i naš položaj. Zbog toga Vas molimo da pronađete slobodno vrijeme kako bismo još jednom pokušali da pronađemo neko rješenje kako bismo izbjegli totalni kolaps naše djelatnosti. Svjesni smo da među nama ima i onih koji se neodgovorno ponašaju, ali to nas neće spriječiti da tražimo dobra rješenja i vjerujemo da ste nam Vi prva i najbolja adresa”, stoji u pismu upućenom gradonačelniku Vukoviću, koji je potpisao izvršni direktor NVO Udruženje ugostitelja Podgorice Momo Sladaković.

Podgorički, kao i ostali crnogorski ugostitelji, nezadovoljni su novim mjerama NKT-a, kojima se uslovljavaju da za stolom mogu biti samo dvije osobe, te da rade samo do 22 sata.

U Nikšiću i Pljevljima u potpunosti su zatvoreni ugostiteljski objekti već neko vrijeme, a po brojkama tome je blizu i Podgorica, koja je nakon jučerašnjeg presjeka imala 1.416 zaraženih.

Pomoćnik direktora IJZ Senad Begić prekjuče je rekao da će do pooštravanja mjera u glavnom gradu doći ukoliko dostignemo broj 1.488.

Podgorički ugostitelji sastali su se prošle sedmice sa predstavnicima Nacionalnog koordinacionog tijela, gdje su pokušali da ublaže mjere, ali im je rečeno da će revidirati pojedine mjere čim bude linija u padu, što trenutno nije slučaj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *