Mercedes Benz razvija najučinkovitiji električni automobil na svijetu

Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz razvija novi model električnog vozila, prototip Vision EQXX za koji kažu da će biti najučinkovitiji električni automobil na svijetu.

Prvi čovjek Mercedesovog  odjela za istraživanje i razvoj Markus Schafer rekao je da je na razvoju ovog modela angažovana nova grupa inženjera čiji je cilj stvoriti automobil s najvećim dometom i najvećim stepenom učinikovitosti, piše portal Electrek.

Na prezentaciji je rečeno da bi takvo vozilo moglo preći udaljenost između Pekinga i Šangaja sa samo jednim punjenjem baterije.

Treba istaći da je riječ o udaljenosti od oko 1200 kilometara, što se trenutno čini nedostižnim za vozila koja pokreću električni motori.

Premda se Vision EQXX razvija u okviru tehnološkog programa, očekuje se da će rezultirati inovacijama koje će se uskoro koristiti i u serijskoj proizvodnji automobila.

Na razvoju nove tehnologije, koja bi trebala omogućiti “spektakularnu učinkovitost i domet” radiće Mercedesov tim stručnjaka iz Stuttgarta te posebna grupa inženjera iz Velike Britanije.

“Naši su inženjeri dobili veoma zahtjevan domaći zadatak– stvoriti najučinkovitiji električni automobil na svijetu. Riječ je o ozbiljnom projektu u sklopu kojeg razvijamo tehnologije nove generacije”, rekao je Schafer.

Iz kompanije nisu objavili kada se očekuje završetak prototipa Vision EQXX ni kada će biti novosti o učinkovitijim baterijama.

Check Also

Planirano zapošljavanje 327 državnih službenika

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Ažurirani kadrovski plan organa državne uprave i službi Vlade …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *