Raičković imenovan za akreditovanog predstavnika Caux Round Table

Dodajte komentar

Nakon što je u septembru 2016. godine Izvršni odbor Global Dialogue, imenovao predsjednika Asocijacije menadžera Crne Gore, Budimira Raičkovića, za svog predstavnika za Jugoistočnu Evropu, danas je dr Stephen B. Young, globalni izvršni direktor ove organizacije, uputio pismo o imenovanju Raičkovića za svog akreditovanog predstavnika za Crnu Goru i susjedne zemlje Jugoistočne Evrope (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Kosovo i Albanija) i u narednom periodu.

Prvi Global Dialogue je održan 1986. godine u mjestu Caux – Švajcarska, a bio je posvećen diskusiji o tenzijama u svijetu, od kada nosi naziv Caux Round Table Global Dialogue.

CRT predstavlja mrežu senior poslovnih i društvenih lidera i ljudi iz oblasti nauke iz čitavog svijeta koji se zalažu za slobodno, fer i prosperitetno globalno društvo zasnovano na principima moralnog kapitalizma i odgovornim vladama.

Pored promocije ideja i vrijednosti moralnog kapitalizma u dijalogu sa vladama i drugim akterima poslovnog i društvenog života, Caux Round Table između ostalog razmatra i sledeća pitanja:

  • najveće izazove za svjetsku poslovnu zajednicu;
  • principe odgovornog biznisa;
  • principe odgovornih vlada;
  • principe nevladinog sektora;
  • dobro upravljanje i fundamentalna ljudska prava;
  • nove UN ciljeve održivog razvoja.

“Novo imenovanje g-dina Raičkovića nakon četiri godine, na mjesto akreditovanog predstavnika ove ugledne globalne mreže poslovnih i društvenih lidera, predstavlja veliko priznanje aktivnostima i rezultatima koje je Asocijacija do danas postigla u Crnoj Gori i regionu, ali i izuzetnu podršku njenom daljem radu”, navodi se u saopštenju AMM.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *