Bugarski Paynetics preuzeo poslovanje Wirecarda u UK i Irskoj

Dodajte komentar

Bugarska fintech kompanija Paynetics saopštila je u petak da je putem svog poslovanja u Velikoj Britaniji stekla portfolio korporativnih isplatnih kartica koji je dio poslovanja njemačkog Wirecarda u UK i Irskoj.

– Dogovorom će Paynetics sarađivati ​​s korporativnim kupcima, koji su se prije oslanjali na Wirecard za izdavanje kartica i usluge plaćanja, kako bi usvojili Paynetics za nastavak svojih postojećih kartičnih programa, navodi se u saopštenju bugarske kompanije za e-novac.

Kao dio akvizicije, Paynetics će svojim novim kupcima pružiti brzu, sigurnu i neprimjetnu tranziciju, zajedno sa strateškim planom proizvoda za budući razvoj ovih programa, koji su do sada bili suočeni s mogućnošću ukidanja.

– Ovo je vodeći posao za Paynetics i presudna prekretnica za nas u smislu naše ekspanzije na britanskom i evropskom tržištu. Ali to je i promjena u igrama za naše nove kupce, koji su sada u sigurnom paru ruku i pred sobom imaju izvjesan jasan putokaz za svoje poslovanje, rekao je Valeri Valtchev, suosnivač Paynetics-a.

Paynetics je takođe saopštio da je imenovao Mikea Peplowa za izvršnog direktora svog poslovanja u Velikoj Britaniji.

Ranije ove godine Paynetics je prikupio 2,5 miliona eura u krugu finansiranja koji su vodili Bugarsko-američka kreditna banka (BACB) i fond rizičnog kapitala New Vision 3. Paynetics planira novac da uloži u proširenje svog evropskog poslovanja za izdavanje i prihvatanje platnih kartica, upravljanje računima za plaćanje i tehnološka rješenja za e-novčanike, rekla je tada kompanija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *