Viz er suspenduje 50 linija na prostorima bivše Jugoslavije

Viz er je u procesu suspendovanja do 50 linija na prostorima bivše Jugoslavije, a svaki grad koji ova kompanija opslužuje biće pogođen.
Najveći broj otkazivanja čeka Skoplje, a glavni grad Sjeverne Makedonije prate Tuzla, Ohrid, Podgorica, Beograd, Niš, Priština, Ljubljana, Split i Sarajevo.

Tokom novembra, prevoznik više neće opsluživati Podgoricu, s obzirom na to da će svih šest ruta iz crnogorske prijestonice biti suspendovano. Ipak, neki letovi biće vraćeni u decembru.

Prevoznik je ponovo odložio početak novih letova od Milana do Prištine, a novi datum za početak je 19. decembar. Takođe, obustavili su i liniju između Dortmunda i Splita, koja je uspostavljena ovog ljeta, a za koju je bilo planirano da funkcioniše i tokom zimske sezone.

Nekoliko ruta koje su i dalje aktivne, kao što su Memingen-Podgorica, Beč-Ohrid i Stokholm Skavsta-Skoplje, biće suspendovane za dvije nedjelje, a neće ih biti tokom zimske sezone.

Prevoznik planira da obnovi neke linije u novembru i decembru, ali je malo vjerovatno da će se ovo mijenjati, piše portal Ex-Yu Aviation.

Većina letova neće biti obnovljena do ljetnje sezone naredne godine koja počinje krajem marta. Viz er je u procesu obnavljanja nekih ruta koje su privremeno otkazane preko leta, uključujući Skoplje-Turku i Beograd-Larnaka, dok će letovi na relacijama Skoplje-Nirnberg, Skoplje-Kopenhagen i Beograd-Baden Baden biti ponovo uspostavljeni krajem mjeseca.

Uprkos smanjivanju saobraćaja na prostoru bivše jugoslavije, Viz er se širi negdje drugdje – u zapadnoj Evropi, a najskorije je najavio pokretanje domaćih linija u Norveškoj.

Kompanija se suočila sa padom broja putnika od 60 odsto u septembru, mjesecu za koji su se nadali da će označiti početak oporavka.

Kako kaže avio-kompanija, njen kapacitet je ostao za 40 odsto niži u odnosu na isti mjesec prošle godine. Ovog oktobra avio-kompanija leti samo 50 odsto svog kapaciteta. Ne predviđa rad sa većim kapacitetom tokom zime ako se zadrži trenutna situacija sa pandemijom. Međutim, postojeće operacije su znatno veće od aktivnosti većine drugih evropskih avio-kompanija.

Check Also

Fejsbukova kriptovaluta ima novo ime: Diem umjesto Libra

Diem umjesto Libra: kriptovaluta, koju uglavnom podržava Facebook ima novo ime kako bi naglasila svoju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *