Huawei Mate 40 biće predstavljen 22. oktobra

Dodajte komentar

Kineski tehnološki gigant objavio je da će novu seriju Mate 40 telefona predstaviti na virtuelnom događaju koji će se održati 22. oktobra. Nisu dati detalji o događaju, ali očekuje se da će glavna tema na događaju biti novi do sada najmoćniji Kirin procesori koji pokreću Huawei Mate 40 telefone.

Huawei je potvrdio da će Mate 40 biti posljednji telefon sa high-end Kirin čipom, bar za sada. Zbog američkih sankcija i restrikcijama oko uvoza i izvoza, proizvođači čipova kao što je TSMC su se povukli, pa kompanija sada nema više pristup najnovijim tehnologijama procesora koji bi se upotrebljavali u budućim modelima. U Mate 40 biće upotrebljen Kirin čip izgrađen u 5-nm tehnologiji i za njega se očekuje da će biti brz i efikasan, ali zbog pomenutih problema budući modeli telefona će vjerovatno imati neke druge čipove u sebi.

Za Mate 40 se očekuje da će nastaviti fokus Mate 30 modela na fotografiji. Telefon će imati četiri velika senzora zajedno sa „freeform“ sočivom, čiji je zadatak da poboljša kvalitet širokougaonih fotografija. Pretpostavlja se da će i selfi kamera imati dva senzora.

Još uvek nije sigurno kada će Mate 40 linija telefona stići do korisnika. Pretpostavka je da bi to moglo da se desi tek početkom sljedeće godine. Ako je taj podatak tačan, konkurencija će imati dovoljno vremena da odgovori na izazov koji će postaviti Mate 40.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *