Državi fali najmanje 511 miliona 2021.

Dodajte komentar

Državnoj kasi u narednoj godini nedostajaće najmanje 511 miliona eura, ali će ta cifra najvjerovatnije biti veća zbog ekonomske i finansijske krize.

U Ministarstvu finansija su kazali za “Vijesti da je u toku priprema nacrta zakona o budžetu za 2021.godini, pa će se konačni podatak o novcu koji fali znati kada se zakon usvoji.

“Prema posljednjim projekcijama nedostajućih sredstava utvrđenim Smjernicama makroekonomske i fiskalne politike za period od ove do 2023.godine,u narednoj godini nedostajaće 511,1 miliona eura. Nedostajuća sredstva biće obezbijeđena zaduženjem na domaćem i ino tržištu. Međutim, imajući u vidu postojeću ekonomsku i finansijsku situaciju u državi, vjerovatno će se raditi nove projekcije u narednom periodu“, odgovorili su u Ministarstvu finansija koje čeka dolazak novog ministra.

Podaci Ministarstva finansija pokazuju da državu naredne godine čeka otplata oko 405 miliona eura dugova,od čega je 349,51 miliona dug prema strancima, dok je 55,48 miliona eura domaći dug.

Na mjesečnom nivou najveća suma na naplatu dolazi u martu naredne godine kada se strancima mora vratiti 244,52 miliona eura.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *