Opština Bar uvela elektronsko plaćanje poreza na nepokretnosti i turističke takse putem web sajta

Opština Bar uvela je servis elektronskog plaćanja poreza na nepokretnosti i turističke takse, koji je od danas dostupan na internet sajtu Opštine.

“Pored web servisa koji omogućava uvid u poreska rješenja na nepokretnosti na teritoriji barske opštine, od sada je moguće i izvršiti plaćanje tog poreza kao i turističke takse, što građanima daje mogućnost da na brži i jednostavniji način, putem interneta i platnih kartica izmiruju svoje obaveze”, saopšteno je iz opštine.

Korisnicima su na sajtu Opštine www.bar.me dostupna dva banera za plaćanje poreza na nepokretnosti i turističke takse, na crnogorskom i engleskom jeziku, a plaćanje se obavlja putem Visa i Master kartica.

Servis elektronskog plaćanja posebno je, kažu, značajan za poreske obveznike koji žive u inostranstvu a imaju nepokretnosti na teritoriji opštine Bar, koji uslijed fizičke udaljenosti, a trenutno i zbog aktuelne situacije sa pandemijom COVID-19 nisu u mogućnosti da lično dođu, preuzmu rješenja i izmire svoje obaveze.

Pored osnovnih podataka, AOP-a i matičnog broja vlasnika nekretnine koje je obavezno unijeti, poreski obveznici će moći i da navedu željeni iznos uplate.

“Uručivanje rješenja o porezu na nepokretnosti za tekuću godinu počelo je u julu, a ovim putem pozivamo sve poreske obveznike da izmire svoje obaveze i zaostala dugovanja, i tako izbjegnu obračun kamate i prinudnu naplatu zbog neblagovremnog plaćanja, shodno zakonu”, navode u opštini.

Lokalna uprava u Baru nastaviće sa kreiranjem modernog elektronskog sistema i online servisa, koji će građanima i privredi olakšati da putem interneta i bez čekanja izvršavaju obaveze koje imaju kod nadležnih službi.

Check Also

Prijavite se za besplatnu online radionicu „Google alati u turizmu“

ICT Hub, u saradnji sa partnerima JS Guruom iz Bosne i Hercegovine i Digitalizuj.Me iz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *