Asocijacija turističkih agencija apeluje da se liberalizuje ulazak iz Srbije i regiona u Crnu Goru

Dodajte komentar

Asocijacija turističkih agencija Crne Gore pozvala je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti da razmotri zahtjev turističke privrede i otvori granice Crne Gore, odnosno liberalizuje ulazak gradjanima Srbije i regiona koji žele da putuju u Crnu Goru, kao što su i one to učinile.

Oni su poručili da je od početka pandemije, najviše pogođena djelatnost u našoj državi, ali i u svijetu je turizam. Ističu da će trebati dosta vremena da se ova branša oporavi i vrati na zadovoljavajući nivo kako bi nastavila da uspješno funkcioniše.

Predsjednik Asocijacije, Orhan Hodžić, ističe da sa trenutnim formalnostima za ulazak u Crnu Goru, odnosno još uvijek potrebnim testovima, u najvećoj mjeri ispašta turistička privreda, nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines i drugi pružaoci usluga, jer zbog formalnosti i dodatnih troškova korisnicima usluga, kretanja putnika nema u zadovoljavajućem broju. Letovi nisu popunjeni, a ni drumskog prometa nema u zadovoljavajućem obimu. Ovo se isto zahtijeva i za naše gradjane koji borave u zemljama regiona duže od 48 sati.

– Činjenica je da nas danas, kao državi sa najvećim rekordom u broju zaraženih na 100.000 stanovnika, ne ugrožava slobodan ulazak gradjana zemalja regiona u kojima je znatno manji broj zaraženih – navodi se u saopštenju Asocijacije turističkih agencija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *