Dvanaesta prodaja imovine Jadranskog brodogradilišta

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Žarko Ostojić raspisao je 12. poziv za prodaju imovine Brodogradilišta ukupne vrijednosti 3,77 miliona eura, koji je otvoren do 28. oktobra.

Cijene za poslovne prostore ukupne površine hiljadu kvadrata i kancelarijski namještaj, u odnosu na prethodni oglas umanjene su za 15 odsto, pa ih je sada moguće kupiti za 955,3 hiljade eura u cjelini. Više katastarskih parcela različitih kvadratura od neplodnog zemljišta, preko livada i šuma moguće je kupovati pojedinačno i to po cijenama manjim za 20 odsto u odnosu na prethodni poziv koje se kreću od 49,3 do 805,7 hiljada eura. Cjelokupna imovina nalazi se u Bijeloj.

Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je prije četiri godine zbog šest miliona poreskog duga. Brodogradilište je nastavilo sa radom, kako bi se okončali započeti poslovi, a od prodaje imovine namirili povjerioci. Prema ranijem izvještaju Ostojića, u potpunosti su izmirena potraživanja prvog i drugog isplatnog reda, dok je iz trećeg ostalo nenamireno još 18 odsto.

Check Also

Investicije države u energetski sektor padaju

Investiciona ulaganja države u sektor energetiku koja sprovode Elektroprivreda (EPCG), Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.