Albanija produžila rok za Jadransko-jonski autoput

Dodajte komentar

Albanija je za mjesec dana produžila rok za podnošenje ponuda na tenderu za izgradnju dionice Jadransko-jonskog autoputa dugačkog 115 km, saopštilo je ministarstvo infrastrukture.

Rok za izgradnju dionice autoceste od Albanije, sjevernog grada Milot do jugozapadnog grada Fier, produžen je do 28. oktobra, sa 28. septembra zbog krize Covid-19, saopštilo je ministarstvo prošle sedmice.

Ministarstvo je reklo da je odlučilo produžiti rok nakon procjene izuzetno teške situacije, stvorene ne samo u Albaniji već i širom svijeta zbog bolesti Covid-19 koja je direktno uticala na aktivnost komercijalnih subjekata.

Procijenjeni trošak projekta je oko 1,2 milijarde evra (1,4 milijarde dolara), objavilo je ministarstvo u objavi tendera objavljenog u julu.

Ugovor predviđa izgradnju, održavanje i preenos segmenta puta Milot – Thumana – Kashar – Luzi Vogel – Fier prema 35-godišnjem sporazumu o javno-privatnom partnerstvu (JPP).

Jadransko-jonski autoput, poznat i kao Plavi koridor, prostirat će se duž cijele istočne obale Jadranskog i Jonskog mora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *