EasyJet gasi liniju iz Dubrovnika

EasyJet je prvog vikenda oktobra okončao većinu svojih linija prema Dubrovniku. Ova poznata niskotarifna kompanija do kraja oktobra zadržaće samo liniju prema aerodromu Split.

Iako je EasyJet u prošlogodišnjem ljetnom redu letenja saobraćao prema Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku do samog kraja sezone (kraja oktobra), to se ove godine neće dogoditi. Linije prema Zadru i Puli prestale su s krajem septembra, a kompanija je do kraja oktobra planirala da saobraća na četiri linije prema Dubrovniku te na osam prema Splitu, piše Croatian Aviation.

EasyJet je dodatno redukovao saobraćaj prema Dubrovniku te je u prvih pet dana oktobra odradio posljednje ovogodišnje letove na linijama iz Bristola, Edinburgha i Londona prema aerodromu  Dubrovnik. Iako su karte bile u prodaji do samog kraja oktobra, ova je aviokompanija odlučila prekinuti promet znatno ranije od planiranog.

EasyJet će odraditi tek još jedan let na liniji Manchester – Dubrovnik, 10. oktonra i time završiti s redovnim operacijama prema Dubrovniku za ovu godinu.

Kompanija je ranije najavila letove na 8 međunarodnih linija prema Splitu do kraja novembra, no došlo je do otkazivanja dvije linije, iz Bristola i Glasgowa prema Splitu.

Kompanija sada u prodaji nudi šest linija prema aerodromu Split:

Basel – Split, dva puta nedjeljno, do 24.10.,

Berlin – Split, dva puta nedjeljno, do 24.10.,

Gatwick – Split, dva puta nedjeljno, do 24.10.,

Geneva – Split, jednom nedjeljno, do 24.10.,

Luton – Split, jednom nedjeljno, do 24.10.,

Manchester – Split, jednom nedjeljno, do 17.10.

S krajem ljetnog reda letenja (24.10.) EasyJet će prekinuti operacije prema aerodromu  Split i time okončati ovogodišnju ljetnu sezonu prema hrvatskim aerodromima. Uz uslov normalizacije stanja, EasyJet planira da saobraća prema hrvatskim destinacijama u 2021. godini na svim linijama na kojima je saobraćala i ove godine.

Check Also

Renomirana kreditna institucija zapošljava: Saradnik za kreditnu analizu i izvještavanja prema CBCG

SARADNIK ZA KREDITNU ANALIZU  I IZVJEŠTAVANJA PREMA CBCG

Leave a Reply

Your email address will not be published.