Odluka o ekonomskom držaljanstvu: Prošla tri hotela u Kolašinu i jedan na Žabljaku

Dodajte komentar

Izdata su rješenja o prijemu u crnogorsko državljanstvo za veći dio zahtjeva koji su dobili pozitivno mišljenje agenta za ocjenu međunarodne podobnosti, dok je određeni broj i dalje u proceduri odlučivanja, navedeno je u informaciji o realizaciji odluke o ekonomskom državljanstvu za treci kvartal, koju je Vlada usvojila.

U ovom dokumentu se navodi da je Ministarstvo turizma početkom jula tekuce godine objavilo izmjene Javnog poziva za iskazivanje interesovanja za kvalifikovanje na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma, nakon čega se prijavilo šest.

Od njih su prihvacena četiri – izgradnja hotela “Bobotov hotel and resort”, na Žabljaku, hotela “D” sa depadansom “E”, Kolašin, hotela Elite Hotel & Residence, Kolašin, I hotelskog kompleksa “Montis hotel&resorts”, takođe u Kolašinu.

-Dvije prijave su odbijene, jer je Ministarstvo konstatovalo da ne ispunjavaju uslove za kandidovanje na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma- objašnjeno je u Vladinom dokumentu.

Oni podsjecaju da je od stupanja na snagu odluke o ovom državljanstvu, odnosno 2018., na listi još sedam poznati projekata- izgradnja condo hotela Kolašin Resort & Spa, „Breza“, “Bjelasica 1450”, „K16“ iz Kolđina, „Kraljičina plaža“, Miločer, Durmitor Hotel and Villas“, Žabljak I „Boka Place“, Tivat.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *