Ugostitelji Podgorice: Situacija dramatična, može doći do otpuštanja velikog broja zaposlenih

Dodajte komentar

Udruženje ugostitelja Podgorice tražilo je od Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) da im u najkraćem mogućem roku dostavi pisani odgovor na dopis dostavljen 28. septembra u kom se traži detaljno obrazloženje odluke da ugostiteljski objekti u glavnom gradu rade do 22 sata– navodi se u saopštenju ove NVO koje potpisuje Momo Sladaković.

– Na naš dopis od NKT do danas nismo dobili odgovori. Povod za urgenciju je dramatična situacija u kojoj se ugostitelji Glavnog grada, a vjerujemo i drugih gradova, nalaze i koja će za posljedicu imati zatvaranje velikog broja objekata i otpuštanje puno zaposlenih ukoliko NKT nešto ne preduzme – istakli su iz Udruženja ugostitelja Podgorice.

Smatraju da bi u ovom trenutku najcjelishodniji korak bio sastanak članova NKT-a i predstavnika udruženja ugostitelja Glavnog grada, ali i ostalih opština na nivou Crne Gore.

– Na taj bi se način članovi NKT-a upoznali sa dalekosežnim posljedicama koje ovakve odluke prouzrokuju, kao i sa mjerama koje ovi ugostitelji preduzimaju sa ciljem zaštite gostiju od potencijalnog rizika zaraze. Mislimo da bi se mogla iznaći daleko konstruktivnija rješenja za trenutnu situaciju u odnosu na akutelna koja ugrožavaju cjelokupnu turističku privredu – upozorili su iz Udruženja ugostitelja Podgorice, prenosi Pobjeda.

Ukoliko, kako su rekli, na pitanja ne dobiju adekvatan i na nauci utemeljen odgovor biće “prinuđeni da povlače poteze” koje će “konkretizovati u danima koji su pred nama”.

Odlukom od 25. septembra ograničeni su i uslovi rada ugostiteljskih objekata tako što je uz važeće epidemiološke mjere dozvoljeno da za jednim stolom i u objektu i izvan njega (terase, bašte i slično) budu najviše dvije osobe, a obavezno je i poštovanje razmaka od najmanje metar od stolice do stolice kada osobe sjede za stolovima i okrenuti su leđima jedni drugima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *