Vojinović novi direktor Centralno – klirinško depozitarnog društva

Dodajte komentar

Bivši direktor “Podgoričkog broker-dilera” Igor Vojinović novi je izvršni direktor Centralno – klirinško depozitarnog društva (CKDD), potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

Odbor direktora CKDD-a je izabrao Vojinovića krajem prošle sedmice i čeka se saglasnost Komisije za tržiše kapitala.

U CKDD-u je katastar svih hartija od vrijednosti u Crnoj Gori.

Vojinović je u toj važnoj instituciji na tržištu kapitala zamijenio bivšeg direktora CKDD-a Danila Vujovića.

Vojinović je bio izvršni direktor “Podgoričkog broker – dilera” od 2009. godine, a ujedno je obavljao poslove glavnog brokera i investicionog savjetnika. Radio je i kao broker u Holder brokeru.

Tokom dugogodišnjeg rada učestvovao je u realizaciji nekoliko krupnih projekata na tržištu kapitala Crne Gore, prije svega, organizacija i realizacija prodaje akcija Elektroprivrede i Rudnik uglja Pljevlja italijanskoj kompaniji A2A (promet iznosio više od 110 miliona eura), organizaciji i realizacija pri kupovini i prodaji 15 odsto Kombinata aluminijuma od kompanije Minerals Euro-Asia Limited sa prometom od preko 10 miliona, u realizaciji dokapitalizacije Prva banke kada je promet iznosio više od dva miliona…

Vojinović je sa svojom bivšom kućom posredovao u kupovini paketa akcija NLB banke u vlasništvu EBRD-a od strane Nove Ljubljanske banke (promet iznosio preko 4,6 miliona eura), ali i kupoporodaji 100 odsto vlasništva telekomunikacione kompanije BBM Podgorica koji je preuzela kompanija Slovenia Broadband S.a.r.l. Luxembourg (promet iznosio više od sedam miliona).

Skupština akcionara CKDD, nakon promjene statute Statuta u avgustu ove godine, odlučila je da novog izvršnog direktora bira Odbor direktora, bez prethodno raspisanog konkursa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *