Telekom Srbija se uspješno zadužio za 200 miliona eura

Kompanija Telekom Srbija uspješno je emitovala svoje prve korporativne obveznice u iznosu od 23,5 milijardi dinara (oko 200 miliona eura), saopštila je Narodna banka Srbije.

Kako se navodi, Telekom je to učinio u skladu sa odlukom Skupštine akcionara donijetom 15. septembra.

Obveznice su emitovane u iznosu od 23,5 milijardi dinara, sa rokom dospjeća od pet godina i po kamatnoj (kuponskoj) stopi ispod 4% (3M BELIBOR+2,95 p.p, što iznosi 3,97%).

Korporativne obveznice kompanije “Telekom”” su u potpunosti dinarske i ne nose nikakav devizni rizik što, kako se navodi, ukazuje da je kompanija razmišljala prudentno i odgovorno i u smislu svođenja tržišnih rizika na najmanju moguću mjeru.

Kako je kompanija Telekom Srbija navela u obrazloženju odluke, obveznice se izdaju “sciljem finansiranja poslovnih potreba kompanije, uključujući refinansiranje postojećih finansijskih obaveza i finansiranje unapređenja poslovnih aktivnosti”.

Kao što je već objavljeno, nakon sprovedene serije preuzimanja domaćih kablovskih operatera neto dug kompanije je na kraju 2019. godine dostigao 135,5 milijardi dinara (1,15 milijardi eura).

Check Also

Uveden je stečaj u Uniprom enerdži: Partneru nijesu vratili 2,4 miliona eura zajma

Uveden je stečaj u kompaniji Uniprom enerdži u kojoj biznismen i vlasnik Uniproma koji gazduje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *