Neće raskidati koncesiju za Brodogradilište

Dodajte komentar

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva (MSP), na čijem čelu je Osman Nurković, potvrdili su da je holandski Damen izašao iz posla remonta jahti i megajahti na području brodogradilišta u Bijeloj. Iz tog resora za “Dan” su kazali da neće raskidati ugovor o koncesiji za privredno korišćenje brodogradilišta u Bijeloj na period od 30 godina, uprkos tome što je izašao vodeći č lan konzorcijuma koji je dobio koncesiju.

– Koncesionar Montenegro jaht servis je obavijestio koncedenta da je jedan od č lanova konzorci juma, u konkretnom slučaju B.V. Holding Maatschappi Damen donio odluku da ne participira dalje u realizaci ji ugovora o koncesiji u svojstvu člana konzorcijuma kojem je dodijeljena koncesija za privredno korišćenje brodogradilišta u Bijeloj na period od 30 godina, naveli su za “Dan” iz Ministarstva pomorstva.

Na pitanje šta će biti sa koncesijom, s obzirom na to da je vodeći član konzorcijuma izašao iz posla, kazali su da se ugovor o koncesiji ne raskida usljed navedene okolnosti, imajući u vidu da zakonska regulativa naravno definiše i slučajeve koji se odnose na prenos koncesije na drugo pravno lice, te je u tom smislu zajedničko očekivanje koncedenta i koncesionara da će na najbolji način, u skladu sa zakonom i ugovorom o koncesiji, biti izvršen prenos koncesi je, te da će sve ugovorne obaveze nastaviti da se realizuju na način koji će doprinijeti cilju dodijeljene koncesije, odnosno obostranoj namjeri ugovornih strana da dođe do stvaranja nove održive i profitabilne djelatnosti sa potencijalom za budućnost, u okviru čiste i održive industrije.

Naveli su darazlozi izlaska Damena iz predmetnog koncesionog aranžmana predstavljaju prije svega poslovnu odluku navedenog člana konzorcijuma, ali svakako ono što je od izuzetne važnosti jeste činjenica da Vlada i koncesionar, uključujući još uvijek i Damen, u partnerskom duhu i najboljoj namjeri, zajednički rade na iznalaženju optimalnog rješenja za nesmetani nastavak investicija i realizaciju ugovora o koncesiji.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *