Za svako dobro: 30 hiljada eura za društveno odgovorne projekte

Telekom je sedmi put raspisao konkurs „Za svako dobro“, putem kojeg dodjeljuje donacije za društveno odgovorne projekte u ukupnom iznosu od 30 hiljada eura. Za donacije mogu aplicirati sve nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa projektima od posebne važnosti za zajednicu, u čijem sprovođenju se primjenjuju digitalne tehnologije, kao i digitalnim idejnim rješenjima čiji su ciljevi u skladu sa prioritetima Konkursa.

I ove godine oblasti podrške su obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja svih generacija, edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika, digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Konkurs je otvoren do 26. oktobra 2020. godine, a Telekom dodjeljuje sredstva za realizaciju u maksimalnom iznosu do 10 hiljada eura po projektu.

„U prethodnih šest godina, što zahvaljujući kontinuitetu ali prije svega zahvaljujući kvalitetu projekata koje smo podržali i koji su imali opipljiv i značajan uticaj na zajednicu u kojoj su realizovani, konkurs Za svako dobro postao je jedna od najprepoznatljivijih inicijativa Telekoma. I ove godine pozivamo nevladine organizacije da razmišljaju šire i streme dalje, i da se prijave sa projektima koji doprinose dobrobiti zajednice a u čijoj se realizaciji primjenjuju digitalne tehnologije, kako bismo nastavili da zajedno stvaramo svijet novih mogućnosti“, naveo je Matija Otašević, PR Crnogorskog Telekoma.

Kriterijumi kojima će se prilikom selekcije za uži izbor projekata i idejnih (digitalnih) rješenja rukovoditi Odbor za donacije koji čine zaposleni Telekoma, jesu relevantnost problema kojeg projekat tretira i način njegovog prevazilaženja, u kojoj mjeri realizacija projekta donosi dobrog za širu lokalnu zajednicu, inovativnost, izvodljivost i održivost, usaglašenost sa vrijednostima Crnogorskog Telekoma, stručnost lica uključenih u projekat, veličina ciljne grupe.

O dodjeli donacija za podršku realizaciji projekata odnosno digitalnih idejnih rješenja odlučivaće se na osnovu rezultata glasanja online zajednice kao i glasova komisije koju čine predstavnici Crnogorskog Telekoma.

Više detalja o konkursu i načinu prijave može se pronaći na sajtu https://telekom.me/o-kompaniji/za-svako-dobro-2020

Check Also

Naslovne strane dnevnih novina za 24. januar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *