Telekom Srbija izdaje obveznice vrijedne 23,5 milijardi dinara

Skupština a. d. “Telekom Srbija” donijela je odluku o izdavanju 2,35 miliona korporativnih obveznica čija je ukupna nominalna vrijednost 23,5 milijardi dinara.

Pojedinačna nominalna vrijednost obveznica je 10.000 dinara, a one se u dematerijalizovanom obliku izdaju za kvalifikovane investitore, navodi se u odluci koju je juče donela skupština ovog akcionarskog društva.

Rok za upis obveznica biće 30 dana od dana stupanja na snagu odluke Skupštine, a emisija će se smatrati uspjelom ako u tom roku bude upisano najmanje 50 odsto ponuđenih obveznica.

Obveznice se izdaju radi finansiranja poslovnih potreba “Telekoma Srbija”, uključujući refinansiranje postojećih finansijskih obaveza i finansiranja unapređenja poslovnih aktivnosti.

Ročnost obveznica je pet godina a kuponska kamatna stopa je 3M BELIBOR + 2,95 p.p. godišnje.

Obveznice su neobezbijeđene, odnosno negarantnovane, a imaju fiksno dospeće što znači da će se glavnica u cjelosti otplaćivati na dan dospijeća.

Prema podacima Centralnog registra hartija od vrijednosti, Republika Srbija je vlasnik 58,1 odsto akcija Telekoma, 20 procenata je u vlasništvu same kompanije, a 21,8 posto akcija je u rukuma fizičkih lica.

Check Also

Investitori u sedam hotela ulažu skoro 100 miliona

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je gradilišta u Ski centrima Kolašin 1600 i Kolašin 1450 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *