Optužnica protiv nekada najbogatijeg čovjeka u regionu

U zagrebački Županijski sud iz Županijskog državnog tužilaštva stigla je optužnica u predmetu Agrokor, protiv Ivice Todorića i još 14 ljudi, koja ima 459 stranica, a cijeli spis poslat na sud, obuhvata oko 80.000 stranica, javlja N1 Zagreb.

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu produžilo je 17. avgusta, za još 30 dana rok za podizanje optužnice u slučaju Agrokor, zbog složenosti istrage.

Nakon što je u julu, nakon gotovo tri godine, završila istraga u slučaju Agrokor, Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu iskoristilo je zakonsku mogućnost i produžilo rok za podnošenje optužnice za još 30 dana, a dva dana prije roka optužnica je dostavljena sudu.

Tužilaštvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, kao i protiv 12 Agrokorovih menadžera i revizora, pokrenulo još u novembru 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Diskordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Istražni zatvor bio je određen jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. novembra prošle godine na slobodu izašao uz kauciju od 7,5 miliona kuna i mjere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

U međuvremenu, Todoriću je počelo i suđenje zbog optužbi da je Agrokor oštetio za 1,25 miliona eura zajedno s Antom Huljevom, Piruškom Canjugom i Nikol De Rosi, navode zagrebački mediji, prenosi Bizlife.

Todorić se sumnjiči da je pribavio 923.608.584,00 kuna protivpravne imovinske vrijednosti. Terete ga, između ostalog, da je novac izvlačio iz firme i trošio ga na uređenje dvorca, safari, putovanja, odjeću, oružje…

Check Also

Da li “stalni sezonac” može da riješi problem zapošljavanja u turizmu

Zavod za zapošljavanje Crne Gore podržaće stalne sezonce, a to su lica koja bi radila …

Leave a Reply

Your email address will not be published.