Telenor prvi u Crnoj Gori uvodi Drivey uslugu

Telenor je prvi operator na tržištu Crne Gore koji korisnicima donosi inovativnu uslugu Drivey koja služi za povezivanje, analizu i praćenje najvažnijih informacija o ispravnosti i kretanju vozila, kao i načinu vožnje. Uz to, saputnicima omogućava konekciju na WiFi internet preko Telenor 4G mreže.

Usluga se sastoji od uređaja malih dimenzija koji sadrži SIM karticu i koji se na jednostavan način priključuje u automobil, a zatim uparuje sa aplikacijom na mobilnom telefonu. Putem aplikacije, u realnom vremenu,  analizira se način vožnje i šalju obavještenja o  naglom ubrzavanju i usporavanju, kočenju, oštrom skretanju ili prekoračenju brzine. Uređaj prati i temperaturu motora, potrošnju goriva i nivo ulja, što korisniku pruža dodatnu sigurnost. Drivey šalje informaciju svaki put kada se vozilo pokrene i pruža podatke o brzini i trajanju vožnje, a omogućava i vizuelni prikaz putanje na mapi.

Usluga je namijenjena vozačima, kao i svima koji žele da znaju kako se vozač ponaša dok upravlja njihovim automobilom. Uređaj može biti od koristi i svima koji u porodici imaju mlade vozače.

Osim bezbjednosti i brige o vozilu, Drivey omogućava i zabavu uz internet konekciju u automobilu, tako što emituje WiFi internet signal na koji istovremeno može da se poveže do deset uređaja.

Drivey usluga može se aktivirati u okviru Drivey Lite, Drivey i Drivey Plus paketa, koji se razlikuju po količini interneta uključenih u pretplatu. Uz roming dodatak od 50 MB, Drivey se može koristiti i tokom boravka u inostranstvu.

Sve informacije o ponudi dostupne su na www.telenor.me.

Check Also

Opština Golubovci računa da Zeta može da zaradi 1,6 miliona

Prema preliminarnim podacima, do kojih je “Dan” došao iz nezvaničnih izvora, studija opravdanosti teritorijalne promjene …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *