Od uspostavljanja avio saobraćaja sa Srbijom, u Crnu Goru sletjelo oko 12 hiljada putnika

Dodajte komentar

Gostujući u „Bojama jutra“ na TV Vijesti portparolka Aerodromi Crne Gore Marina Miketić rekla je da je od 19. avgusta, otkako je uspostovljen avio-sabraćaj sa Srbijom, na podgoričkom aerodromu sletjelo 4.000 putnika, a na tivatskom oko 8.000.

„Dinamika je iz dana u dan sve veća. Znate da su i dalje potrebni testovi, to malo usporova proceduru, ali u svakom slučaju to je naša najfrekfetnija linija. Mi smo jedva čekali i vjerujem da je obostrano zadovoljstvo da se ta linija otvori i da se uspotave letove“, rekla je Miketić.

Na pitanje koliko je Aerodrom Crne Gore izgubio dok se nije uspostavio linija sa Srbijom, Miketić je rekla da je još uvijek rano da govorimo o konkretnim ekonomskim pokazateljima, ali da je sigurno da su gubici veliki.

„Kriza zbog koronavirusa je opustošila kako naše, tako i aerodrome svuda u svijetu. Od 19. avgusta samo na nivou putnika iz Srbije bilo je oko 12.000, a prošle godine u ovo vrijeme bilo je oko 143.000 putnika. To će se sigurno osjetiti u krajnjoj računici“, rekla je Miketić.

Portparolka Miketić kaže da im je sada u fokusu da zadrže ove linije, što u ovoj situaciji nije lako i da otvore nove na čemu se intezivno radi.

„Imamo najavu da će od 17. septembra biti otvorena linija Podgorica-Poznanj i 4. oktobra biti uspostavljena linija sa Budimpeštom. U pregovirima smo sa još nekim linijama“, istakla je Miketić.

Dodala je da najviše putnika imamo iz Ukrajne, zatim iz Njemačke. Na trećem mjestu je iz Srbije, zatim Bjelorusije i Turske.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *