Sistematizacija u Montekargu na čekanju

Dodajte komentar

Na sjednici Odbora direktora državne kompanije za željeznički prevoz robe – Montekargo juče je, nakon višečasovne rasprave, skinuto s dnevnog reda nekoliko tačaka o novoj sistematizaciji radnih mjesta u toj kompaniji, koje je predložio menadžment izvršnog direktora Muradifa Grbovića (Bošnjačka strabka), potvrđeno je “Vijestima” iz nekoliko izvora u preduzeću.

Radilo se o povećanju broja radnih mjesta i povećanju zarada određenom broju zaposlenih.

Na pitanje da li je tačno da su predloženom sistematizacijom radnih mjesta naišli na otpor Borda, koji predvodi funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Slavenko Jovanović, iz kabineta Grbovića je odgovoreno:

„Kao i do sada raspolažete konstruisanim činjenicama, sistematizacija je doživjela blage izmjene u odnosu na postojeću, prije svega, zbog pravnih regulativa, i ista nije bila predmet sporenja na sjednici Odbora direktora, već aneks kolektivnog ugovora na koji treba da tražimo saglasnost resornog ministarstva i to je jedini razlog što je došlo do odlaganja usvajanja te tačke.”

Na dodatno pitanje „Vijesti“ da li je tačno da je novom sistematizacijom trebalo da se povećaju zarade za nekoliko bliskih ljudi izvršnom direktoru iz BS-a koje je partijski zaposlio, tokom direktorskog mandata u Montekargu, Grgović je to negirao.

“Sistematizacijom se ne utvrđuju koeficijenti, već kolektivnim ugovorom. Takođe, nekad ranije sam vam objasnio da Montekargo ne poznaje partijske knjižice”, istakao je Grbović.

Isplaćena četvrtina kredita?

“Vijesti” imaju dokument s jučerašnje sjednice, prema kojem su, između ostalog, za upravu Grbovićevog kabineta uvedena nova radna mjesta šef kabineta i PR menadžer, a ukinuto radno mjesto poslovni sekretar i vozač koji je premješten u pravni sektor. Zbog tih promjena u ovoj upravi je došlo do povećanja koeficijenta za 4,2.

U državnom Montekargo potpisuju se ugovori o dodjeli oko 200 hiljada eura za stambene potrebe zaposlenih, prema prošlogodišnjoj odluci Komisije za rješavanje stambenih pitanja.

Predviđena je i isplata120.000 eura za rješenje stambenog pitanja izvršnog direktora, prema odluci od decembra 2019.

“Pitanje ne razumijem, iz prostog razloga jer ste već objavili prije par dana bombastičnu informaciju da sam sebi isplatio stambeni kredit. Vama je poznato da sam dužan da imovinu uvećanu za 120.000 eura prijavim ASK i odgovor, ako želite, potražite u mom imovinskom kartonu”, naveo je Grbović.

Ministar saobraćaja Osman Nurković nedavno je potvrdio da Grboviću nije još isplaćen cjelokupan iznos stambenog kredita, a nezvanični izvori tvrde da je do sada dobio četvtinu iznosa ili oko 30.000 eura.

(Vijesti)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *