Tržište kriptovaluta: Etereum pao za 35 odsto, bitkoin potonuo ispod 10.000 dolara

Dodajte komentar

Tržište kriptovaluta ovih je dana bilo pod enormnim pritiskom. Etereum je za nekoliko dana pao za 35 odsto, a bitkoin je potonuo ispod 10.000 dolara nakon što je prije nekoliko dana prešao 12.000 dolara, što je granica koja je uporno predstavljala veliku prepreku bitkoinu ove godine.

Na viši nivo uprkos “prepolovljavanju” (to se dogodilo u maju) za sada jednostavno ne ide, piše Seebiz.

Priličnu pažnju privukao je članak u Blumbergu u kojem njihov analitičar Mike McGlone primjećuje da su svi scenariji mogući. Cijena bi mogla da dosegne gotovo 500.000 dolara, ali bi mogla da padne i na nulu. Trebalo bi biti više mogućnosti za rast, jer je to idealno skladište vrijednosti zbog ograničene ponude s jedne strane i sve labavije politike centralne banke.

McGlone vjeruje da bitkoin sve više postaje digitalna verzija zlata. Njegova ograničena ponuda (na konačnih 21 milion bitkoina) i rastuća potražnja na kraju bi mogli izjednačiti tržišnu vrijednost bitkoina s tržišnom vrijednošću zlata.

To znači devet biliona dolara. Ako iznos podijelimo s 21 milion bitkoina “u opticaju”, dobićemo cijenu jednog bitkoina 428.571 dolara. McGlone takođe predviđa da će do sljedeće godine etereum doći na drugo mjesto u smislu tržišne kapitalizacije, odmah iza bitkoina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *